Bitcoin cash

Volgens de Bitcoin Cash-website is: ‘Bitcoin Cash is peer-to-peer electronic cash for the Internet. It is fully decentralized, with no central bank and requires no trusted third parties to operate’. Dit is de exacte definitie van Bitcoin omdat Bitcoin Cash een hard fork is van Bitcoin. Een fork is een splitsing van een blockchain in twee verschillende versies.

Dit kan met elke blockchain gebeuren, maar in het bijzonder werd deze Bitcoin hard fork veroorzaakt door groepen die het niet eens waren met hoe de Bitcoin-blockchain in de loop van de tijd zou moeten evolueren.

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) is ontstaan uit een hard fork die voor een splitsing in de Bitcoin blockchain heeft gezorgd. Hierdoor is er een nieuwe munteenheid ontstaan met de naam: Bitcoin Cash (BCH). Iedereen die voor 1 augustus 2017 14:20 bitcoins (BTC) in bezit had, kreeg automatisch ook dezelfde hoeveelheid BCH.

Bitcoin Cash richt zich op het onmiddellijk vergroten van de blokgrootte van 1 MB tot 8 MB (inmiddels 32 MB) zonder SegWit te implementeren. Hierdoor kunnen meer transacties in het netwerk worden opgenomen en dit leidt tot lagere transactiekosten. Bitcoin Cash heeft een gemengde ontvangst binnen de gemeenschap en niet alle exchanges hebben er ondersteuning voor toegevoegd.

Sommige mensen geloven dat Bitcoin Cash de technologie sneller zal helpen opschalen, terwijl anderen denken dat een hard fork van Bitcoin voor onnodige verwarring bij het publiek zorgt en de reputatie van Bitcoin als verdeelde gemeenschap schaadt.

Bitcoin cash kopen doe je natuurlijk bij Bitvavo