Golfplaten

Golfplaten zijn ideaal als je zelf aan de slag gaat met de dakbedekking van bijvoorbeeld je schuur of de carport. De platen zijn namelijk zeer licht van gewicht, hierdoor til je zonder al te veel moeite dit materiaal de hoogte in om te klussen. Daarnaast is het vrij eenvoudig om de golfplaten te bevestigen. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van golfplaten? En hoe weet je zeker dat ze vrij zijn van asbest?

Een waterdicht dak met golfplaten

Om te zorgen voor een waterdicht dak op je schuur, carport, terras en zelfs hondenhok zijn golfplaten de ideale oplossing. Onder de klussers is deze optie zeer geliefd, omdat dit de manier is om op een snelle en eenvoudige manier te zorgen voor een sterk dak. Het enige waar je voor hoeft te zorgen is een stevige constructie waar je de platen op kunt leggen. De bevestiging en verdere afwerking kan verschillen per soort golfplaat.

Verschillende varianten golfplaten

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten golfplaten verkrijgbaar. Maar hoe weet je nou welke soort jij moet gebruiken? In eerst instantie is het goed om te kijken tegen welke omstandigheden de golfplaten bestand moeten zijn. Zo kunnen bitumen golfplaten prima tegen een hevige storm of een zware hagelbui.

Pvc golfplaten zijn in vergelijking wel iets goedkoper, maar je loopt wel meer kans dat deze afbreken tijdens zo’n hevige storm. Houd er ook rekening mee dat niet alle golfplaten op dezelfde manier bevestigd moeten worden. Zo is voor de ene variant een aantal spijkers met een onderlegring voldoende, voor de andere variant moet je speciale nagels met dop aanschaffen. Vraag de specialist in dit geval om meer informatie.